Krem z cukinii z mieta

Krem z cukinii z miętą

Na zewnątrz robi się coraz przyjemniej. Poranne słońce wpadające do okien sypialni to chyba najlepszy budzik, zgodzicie się ze mną? 🙂 Zanim wiosna na dobre rozgości się w Waszych ogrodach, wprowadźcie ją na talerzu. Ta zielona zupa krem — pełna aromatycznych ziół, to dobry początek.

Smacznego! 🙂

 

Sposób przygotowania:

Cukinię pokroiłam w plastry, a czosnek posiekałam. W garnku rozgrzałam masło klarowane (ghee), podsmażyłam czosnek i cukinię. Warzywa zalałam wodą, dodałam przyprawy i zagotowałam. Zblendowałam zupę z dodatkiem świeżej mięty i natki pietruszki. Dodałam jeszcze odrobinę wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję i całość podgrzałam.

Przed podaniem posypałam zupę pokruszoną fetą.

 

Krem z cukinii

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany