BIO Goji

Goji, czyli owoce kolcowoju tybetańskiego, to małe kulki o czerwono–pomarańczowym kolorze. Obecnie uznaje się je za jedne z najbardziej odżywczych jagód. Są źródłem witaminy C, ryboflawiny, wapnia, żelaza, potasu, cynku, β–karotenu oraz selenu. Obecność antocojanów, takich jak luteina i zeaksantyna, zapewnia ochronę organizmu przed stresem oksydacyjnym oraz regulację poziomu cholesterolu LDL.

W ich składzie znajdziemy także polisacharyd Lycium Barbarum Polysaccharides (LBP) wykazujący działanie antyoksydacyjne, który również zwiększa odporność organizmu, a także obniża poziom trójglicerydów oraz cholesterolu LDL. Jagody Goji to także źródło błonnika wspomagającego pracę przewodu pokarmowego.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SPOSÓB WYKORZYSTANIA I DAWKOWANIE: Jagody Goji można dodawać np. do koktajli, sałatek lub napojów. Owoców nie powinno poddawać się obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w nich związki prozdrowotne.

Aby odczuć korzyści płynące z ich przyjmowania powinno przyjmować się od 10 do 40 gramów dziennie.

3 sierpnia 2016 / 1 komentarz

Komentarze do wpisu (Jeden komentarz)

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Udostępnij wpis