Domowe kulki z daktyli
Słodkie kulki to już niemal kultowa przekąska! Zresztą wcale mnie to nie dziwi. Są proste w wykonaniu, smaczne i zdrowe. Sprawdzą się jako coś na ząb w okolicach treningu, ale też jako alternatywa dla wysokoprzetworzonych słodyczy. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, korzystając ze swoich ulubionych składników. Sprawdźcie moją propozycję na dziś! 🙂
Sposób przygotowania:
Daktyle suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 20 minut. Bezglutenowe płatki owsiane zmieliłam na mąkę i zblendowałam z odsączonymi daktylami. Do powstałej masy dodałam mąki kokosową i owsianą oraz posiekane orzechy. Całość wymieszałam i uformowałam w kulki. Odstawiłam do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny. Proste, prawda? 🙂
PO WIĘCEJ SMACZNYCH INSPIRACJI ZAJRZYJ DO APLIKACJI >>
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…