Koktajl z owoców leśnych

Koktajl z owoców leśnych

Zdarza Wam się jeść jeżyny? Mam wrażenie, że to trochę zapomniane owoce. Zdecydowanie częściej sięgamy po łatwiej dostępne i tańsze truskawki, maliny i borówki. Zachęcam Was, jeśli tylko macie taką możliwość, do urozmaicenia swojej diety i sięgnięcia po te wyjątkowe owoce. Za ich intensywną barwę odpowiadają antocyjany — grupa związków należąca do silnych antyoksydantów. Badania pokazują, że owoce jagodowe (w tym jeżyny) są szczególnie korzystne dla zdrowia mózgu.

 

Koktajle i smoothies to idealna forma posiłku, która może być skoncentrowaną dawką składników odżywczych. Skorzystacie z mojej dzisiejszej inspiracji? 🙂

 

Sposób przygotowania:

Zblendowałam wszystkie składniki z dodatkiem odrobiny wody.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany