Jaglanka

Jaglanka ze śliwkami i cynamonem

Kto z Was stęsknił się już za jesiennymi smakami? Śliwki, gruszki, dynie, rozgrzewające zupy krem, korzenne przyprawy…

Uwielbiam lato, słońce, soczyste letnie owoce i warzywa, ale przyznam, że polska złota jesień ma niebywały urok. Jesienne, rozgrzewające aromaty potrafią sprawić, że dom staje się jeszcze bardziej przytulny, zachęca do długich wieczorów z książką i rozgrzewającą herbatą w dłoni. Zanim jesień na dobre rozgości się w Waszych domach i kuchniach, poczujcie jej przedsmak, przygotowując pyszne, słodkie śniadanie ze śliwkami w roli głównej 😉

 

Sposób przygotowania:

Śliwki przekroiłam na pół, usunęłam pestki i pokroiłam owoce na mniejsze kawałki. Przed ugotowaniem przepłukałam kaszę 1-2 razy pod bieżącą, zimną wodą. Ugotowałam kaszę na napoju kokosowym z dodatkiem odrobiny cynamonu i imbiru, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodałam cukier kokosowy i wszystko dokładnie wymieszałam. Na koniec dodałam pokrojone śliwki i nasiona słonecznika.

 

Jaglanka_ze_sliwka

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany