Budyń kakaowy z orzechami
Masz ochotę na coś słodkiego i nie wiesz co wybrać? Sięgnij po zdrową alternatywę słodyczy, którą możesz samodzielnie przygotować w domu w jedynie kilka minut. Wypróbuj mój przepis na pyszny budyń kakaowy z orzechami. Gwarantuję, że będzie Ci smakować 🙂
Budyń kakaowy z orzechami
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotowałam w ryżowym mleku z kakao. Pod koniec gotowania dodałam pól banana. Zmiksowałam wszystko i jeszcze chwilę gotowałam na małym ogniu. Masa była odrobinę za rzadka, więc dorzuciłam łyżkę mąki jaglanej. Dodałam cynamon.
Dobrego dnia!
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Wygląda apetycznie 🙂 Orzechy to cenny dodatek do potraw. Lubię dodawać, np. orzechy włoskie, które zawierają sporo omega-3 i/lub orzechy laskowe, które świetnie sprawdzają się na diecie bez laktozy 🙂
Jak zawsze świetny przepis. I jak najbardziej zdrowy. Na pewno w żadnym wypadku nikt po nim nie przytyje. Sam też często jem budyń. I uważam go za jeden z lepszych deserów. Pozdrowienia.
a daktyle kiedy dodać bo chyba gdzieś umknęły? 😉
Mozna przed zageszczeniem budyniu maka po uprzednim ich zmiksowaniu oczywiscie
Aniu,
Jakie mleko wybierasz? Robisz w domu, czy kupujesz w kartonie? Czy mogłabyś zrobić wpis o najlepszych napojach roślinnych? To by było duże ułatwienie ❤