Kulki-z-amarantusa

Amarantusowe kulki z orzechami

Słodkie kulki — wiem, że znacie już kilka wersji tego dania w moim wykonaniu! Uwielbiam każdą z nich i ciągle szukam nowych składników i połączeń, z których mogę stworzyć te szybkie przekąski. Niedawno polecałam Wam przepis z płatkami owsianymi i mąką kokosową (znajdziecie go TUTAJ), dziś czas na kulki z amarantusem!

Są pyszne, proste w wykonaniu, odżywcze, a do tego beznabiałowe i bezglutenowe, dzięki czemu mogą po nie sięgnąć także osoby z alergiami czy celiakią.

 

Sposób przygotowania:

Daktyle suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 10 minut. Po tym czasie odsączyłam je i zblendowałam z orzechami. Dodałam amarantus i całość wymieszałam. Z przygotowanej masy uformowałam kulki (jeśli masa będzie zbyt gęsta, możecie dodać odrobinę wody). Na koniec wstawiłam kulki do lodówki do schłodzenia na około 5 minut. Smacznego!

 

Kulki-amarantus

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany