Amarantusowe kulki z orzechami
Słodkie kulki — wiem, że znacie już kilka wersji tego dania w moim wykonaniu! Uwielbiam każdą z nich i ciągle szukam nowych składników i połączeń, z których mogę stworzyć te szybkie przekąski. Niedawno polecałam Wam przepis z płatkami owsianymi i mąką kokosową (znajdziecie go TUTAJ), dziś czas na kulki z amarantusem!
Są pyszne, proste w wykonaniu, odżywcze, a do tego beznabiałowe i bezglutenowe, dzięki czemu mogą po nie sięgnąć także osoby z alergiami czy celiakią.
Sposób przygotowania:
Daktyle suszone zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 10 minut. Po tym czasie odsączyłam je i zblendowałam z orzechami. Dodałam amarantus i całość wymieszałam. Z przygotowanej masy uformowałam kulki (jeśli masa będzie zbyt gęsta, możecie dodać odrobinę wody). Na koniec wstawiłam kulki do lodówki do schłodzenia na około 5 minut. Smacznego!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…