Bananowe placuszki
Każdy ma czasami chęć na coś słodkiego — to zupełnie normalne. W zdrowym, zbilansowanym jadłospisie jest miejsce także na takie smaki. Wiecie, że moim zdaniem zdrowe odżywianie ma być też przyjemne! Dlatego, jeżeli już od jakiegoś czasu chodzi za Wami coś słodkiego, to sprawdźcie koniecznie ten pomysł na śniadanie. Placuszki bananowe, na bazie płatków owsianych sprawdzą się zarówno na talerzu dorosłych, jak i dzieci. Mogą być także posiłkiem przedtreningowym. Mam też dobrą wiadomość dla osób na diecie beznabiałowej i bezlaktozowej — ten przepis jest również dla Was!
Sposób przygotowania:
Banana rozgniotłam widelcem i wymieszałam z płatkami owsianymi, jajkiem, napojem migdałowym i kardamonem. Uformowałam placuszki i usmażyłam na rozgrzanym tłuszczu. Figi pokroiłam w ćwiartki i ułożyłam z placuszkami na talerzu. Całość polałam syropem z daktyli i posypałam jagodami goji. Smakują świetnie!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…