Bezglutenowa słodkość między treningami

I kolejny dowód na to, że często eksperymentuję :).

Ciastka bez cukru, mąki i jajek. Wyglądają dziwnie, ale są pyszne i proste w przyrządzeniu.

Wszystko zmiksowałam, uformowałam ciastka, wierzch posypałam siemieniem lnianym. Piekłam 180 stopniach ok 45 minut. Ja jak widać piekłam trochę za długo :). Ale były i tak pyszne.

Komentarze 33 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pyszne ciastka. Uzależniają. Piekę juz po raz kolejny. Dzisiaj z podwójnej porcji. Za każdym razem w zależności od tego, co akurat jest w domu lekko modyfikuje przepis. Dzisiaj zamiast włoskich orzechy laskowe a na wierzchu i pecany. Za każdym razem wychodzą przepyszne.

Co zrobić żeby ciastka się nie rozpadały ? Dodawała Pani wody? czy jedynie miód? moje są bardziej jak crunchy niż jak ciastka niestety..

Ja dodalam troche wiecej miodu niz w przepisie i wyszla mi chyba dobra konsystencja 🙂

Zrobiłam te ciastka, faktycznie pyszne, tylko przesadziłam z miodem dałam 2 łyżki- więc nie polecam. Aniu a powiedź, ile takie ciastko może mieć kalorii?

Nie liczę kalorii,
Pozdrawiam

Zrobiłam ciasteczka z otrębami owsianymi, słonecznikiem, rodzynkami, jogurtem naturalnym i piekłam ok. 25minut, wyszły również pyszne 🙂
Pozdrawiam

Witam,
czym można zastąpi orzechy w tym przepisie i w innych??? Jestem od jakiegoś czasu na nie niestety uczulona. Zawsze mam z tym problem i rezygnuje z takich przepisów. Będę bardzo wdzięczna za radę. Dziękuję i pozdrawiam 🙂

“zmiksowałam” to znaczy, że poprostu wymieszała pani składniki, czy potraktowała je blenderem przykładowo? 🙂

wymieszałam 🙂 bez blendera

Mi nie wyszły 🙁 po 30 min były całe czarne i spalone, tak myślę że może to przez miód ? ktoś miał podobnie ?

ja mialam to samo pieklam max 20 min i po wyjeciu z piekarnika i wystygnieciu byly twarde jak skala a siemie lniane kruszylo wszedzie.. ale smak byl b dobry i nie ma zadnych eksluzywnych dodatkow przynajmniej 🙂 dzis bede piekla krocej i uformuje kuleczki moze wtedy beda miekkie, surowe tez sa pyszne podjadalam przy formowaniu ostatnio 🙂 Pozdrawiam

Fajny przepis. Już nie raz podobne piekłam. ALE ANKA nie jedz spalonych !! Są niezdrowe i to bardzo. Pozdrawiam 🙂

morwą białą
Pozdrawiam

Mam takie małe pytanie, troche niezwiazane z ciastkami 🙂 czy wafle ryzowe można potraktowac jako zdrowa przekaske miedzy posilkami? 🙂

Witaj Aniu! Ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie 🙂 chciałam się tylko zapytać, w czym zmiksowałaś składniki?

Czy łyżka miodu starcza, żeby połączyć (w sensie skleić) wszystkie te składniki sypkie?

Aniu… CO ROBIĆ?! od kilku tygodni ćwiczę regularnie, aby odchudzić uda, ale zamiast spalać tkankę tłuszczową robią mi się mięśnie, co wcale nie odchudza moich nóg 🙁 CO Z TYM FANTEM ZROBIĆ 🙁

Mialam ten sam problem. Poradzono mi abym dodala do treningow bieganie i jazde na rowerze (trenuje z ciezarami 5 razy w tygodniu plus dodalam 2 razy spinnning ale z malym obciazeniem)

Czy bigos gdzie jest cebula, kapusta , pomidor i mięso z indyka jest dobrym połączeniem ?

Jak to jest z tym siemieniem lnianym? Zzy tylko po podgrzaniu/ ugotowaniu uwalnia swoje dobre wlasciwiosci czy moze dosypujac niezmielone surowe siemie np do platkow warto jesc? Pozdrawiam :))

Idealne ciasteczka dla mnie! Zgodnie z umową odstawiłam cukier i mąkę. 😉 Chociaż z drugiej strony.., w ogóle nie mam już ochoty na słodycze!

Takie ciastka to super alternatywa fit posiłków. Wystarczy zrobić zapas i nie martwimy się, że braknie czasu na zrobienie posiłku. Wcinamy parę przed treningiem i moc gwarantowana 🙂 Dodatkowo wygląd i forma bardzo zachęca do spożywania. Oby więcej takich przepisów 🙂 http://www.dbamofigure.pl

Musze się tylko zaopatrzeć w niektóre składniki i do dieła.
Aniu zdradź proszę ile masz wzrostu.Pewnie denerwują Cie tego typu pytania ale to zwykła ludzka ciekawość. Szanuje Cię za wszystko co robisz,trzymam kciuki.

Mmmm już wiem co dzisiaj upiekę 🙂 zastanawiam się jeszcze nad dorzuceniem kilku ziaren sezamu 🙂

A co Pani myśli o dodawaniu pokrojonych daktyli do np. kaszy gryczanej na słodko na śniadanie?

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze 🙂