pudding_ze_spiruliną

Biało-niebieski pudding kokosowy

Takie śniadania lubię najbardziej, czyli urozmaicone, pyszne i zdrowe! Możecie przygotować je dzień wcześniej, aby rano cieszyć się odżywczym pierwszym posiłkiem i zacząć zdrowo kolejny dzień 🙂

 

Sposób przygotowania:
Jogurt zblendowałam z agarem i ksylitolem, następnie zagotowałam, cały czas mieszając. Odstawiłam rondelek na bok do wystudzenia. Następnie przelałam połowę masy do słoiczka, na wierzch dodałam musli. Do pozostałej części masy dodałam niebieską spirulinę (możecie wykorzystać także zieloną spirulinę lub zielony Lio shake). Wylałam niebieską masę na granolę. Włożyłam pudding do lodówki na około 1 godzinę.
Po wyjęciu z lodówki posypałam pudding wiórkami kokosowymi. Gotowe! 🙂

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Super Aniu, że proponujesz zdrowe zamienniki cukru, poczytałam o ksylitorze i się okazało, że to akurat dla mnie produkt, gdyż mam insulinooporność. Jesteś super, co tu dużo pisać?

Znowu ksylitol. Niezbyt mi się to podoba. Ale ogólnie bardzo dobrze.