Chleb bananowy

A co powiesz na zdrowy chleb domowej roboty z dodatkiem bananów? Jeśli masz dosyć tradycyjnego, kupnego pieczywa, ten jest przepis dla Ciebie. A jeśli podasz go z musem kokosowym i dodatkiem owoców… mmm… pycha! 🙂 Świetna propozycja na słodkie śniadanie 🙂

 

Sposób przygotowania:

Banany, jajka, cukier i olej zblendowałam. Dodałam suche składniki, na koniec mleko roślinne i wszystko wymieszałam. Ciasto przełożyłam do prostokątnej blaszki o długości około 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chlebek piekłam w 180°C przez około 50 minut i pozostawiłam go w piekarniku do wystudzenia.

 

 

 

Komentarze 9 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Jadłem w Twoim sklepiku. Mega !! Przepis, również świetnie i starannie dobrany 🙂

Jest pyszny, zrobiłam z dodatkiem kakao, pyszna alternatywa dla ciasta, do porannej kawy 🙂

Zrobiłam z połowy porcji w mniejszej blaszce. Jest genialny.

Świetna alternatywa. ?Niezwykle interesująca sugestia.? Pozdrawiam.