Chleb bananowy
A co powiesz na zdrowy chleb domowej roboty z dodatkiem bananów? Jeśli masz dosyć tradycyjnego, kupnego pieczywa, ten jest przepis dla Ciebie. A jeśli podasz go z musem kokosowym i dodatkiem owoców… mmm… pycha! 🙂 Świetna propozycja na słodkie śniadanie 🙂
Sposób przygotowania:
Banany, jajka, cukier i olej zblendowałam. Dodałam suche składniki, na koniec mleko roślinne i wszystko wymieszałam. Ciasto przełożyłam do prostokątnej blaszki o długości około 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chlebek piekłam w 180°C przez około 50 minut i pozostawiłam go w piekarniku do wystudzenia.
Komentarze 9 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Uwielbiam ten chlebek
Jadłem w Twoim sklepiku. Mega !! Przepis, również świetnie i starannie dobrany 🙂
jak taki chlebek przechowywac i jakdlugo?
Pozdrawiam
Zrobiłam w weekend, jest pyszny! I prosty w realizacji 🙂
A czy można dodać coś innego zamiast jajek?
Jest pyszny, zrobiłam z dodatkiem kakao, pyszna alternatywa dla ciasta, do porannej kawy 🙂
Chlebek jest pyszny, można jeść bez dodatków.
Zrobiłam z połowy porcji w mniejszej blaszce. Jest genialny.
Świetna alternatywa. ?Niezwykle interesująca sugestia.? Pozdrawiam.