Zdaję sobie sprawę, że jesień i zima to miesiące ciężkie pod względem dostępności wszystkich wymarzonych warzyw. Dlatego dziś będzie dynia, którą można jeszcze kupić w większości warzywniaków. O jej bogactwie zdrowotnym pisałam niejednokrotnie, lubię też delikatny smak dyni i wielość możliwości kulinarnych jakie stwarza to słoneczne warzywo.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Zrobiłam dzisiaj wersje jesienna z jabłkami. Ciasto jest przepyszne. Dzięki za przepis! 🙂
Z cukrem kokosowym jest mega:) przepyszne!
Aniu próbowałaś z inną mąka ? Nie ukrywam że mąka migdalowa jest po prostu bardzo droga, A bardzo chętnie bym to ciasto upiekła. Pozdrawiam
Polecam zmiksować na miałko migdały (bez skórki) 🙂 to to samo co maja migdałowa 🙂
Niesamowite ciasto. Tylko ten ksylitol nie pasuje.