Czekoladowy przekladaniec z nadzieniem “ala” ptasie mleczko
Cześć kochani 🙂 Mam dziś dla Was przepis na słodkie śniadanie. Wymaga ono od Was trochę uwagi i czasu, jednak efekt końcowy rekompensuje wszystko!
Sposób przygotowania:
Nadzienie: Ze szklanki jogurtu odłożyłam 2 łyżki do przygotowania omletu. Pozostałą część, nasiona chia, połowę ksylitolu oraz wiórki kokosowe zblendowałam, po czym odstawiłam na noc. Wskazówka dla Was 🙂 nadzienie ze względu na nasiona chia musi zostać dokładnie, energicznie wymieszane, aby nasiona nie opadły na dnie – zawsze poświęcam przynajmniej minutę na intensywne mieszanie.
Omlet: Mąkę, jajka, kakao, drugą połowę ksylitolu, mleko roślinne oraz 2 łyżki jogurtu zmiksowałam na jednorodna masę. Następnie usmażyłam na patelni bez dodatku tłuszczu. Omlet zdjęłam z patelni i odłożyłam na bok aby ostygł, (w innym przypadku nadzienie z jogurtu się rozpuści) po chwili przełożyłam masą jogurtową. Skropiłam polewą czekoladową (czekoladę rozpuściłam w rondelku). Na koniec całość udekorowałam wiórkami kokosowymi.
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Smakowa petarda 🙂
Gdzie znaleźć jogurt kokosowy? Aniu jakiego używasz?
W Lidlu mają co najmniej dwa rodzaje
A czy można gdzieś znaleźć ile kalorii ma ten pyszny przekładaniec? ?
Wygląda pysznie, na pewno wykorzystam przepis 🙂
Trzeba przyznać ciastko pierwsza klasa.
Czasami można uzupełnić braki cukru.