Czekoladowy_pudding_chia

Czekoladowy pudding chia z chili i orzechami

Czy czytaliście mój niedawny wpis na temat roli kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w diecie (TUTAJ)? Nasiona chia, które są głównym bohaterem dzisiejszego przepisu to bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Możecie wykorzystywać je nie tylko do przygotowania puddingów, słodkich śniadań (owsianek, jaglanek), koktajli i smoothies, ale też posypywać nimi sałatki, zupy krem i inne wytrawne dania.

 

Sposób przygotowania:

Wymieszałam: nasiona chia, napój kokosowy, karob, miód i chili. Całość wstawiłam na noc do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki posypałam pudding posiekanymi orzechami 🙂

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany