Fit sałatka z jajkiem i awokado
Tegoroczna zima płata nam figle, dlatego warto wprowadzić odrobinę koloru do swojego żywienia 🙂 Co powiecie na na zdrową sałatkę pełną kolorów i witamin? Nie tylko pięknie wygląda, ale i obłędnie smakuje!
Sposób przygotowania:
Pokroiłam warzywa i awokado, jajko ugotowałam na twardo. Dokładnie wymieszałam oliwę z przyprawami i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Całość ułożyłam na talerzu, polałam dressingiem i posypałam jagodami goji oraz sezamem.
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Pani Aniu czy zaleca Pani spożywanie zimą warzyw z supermarketu? Typu papryka, rzodkiewka ,ogórki ? Jakie warzywa spokojnie można jeść zimą żeby się zdrowo odżywiać? Oprócz kiszonek?
Moja znacznie smaczniejsza, rukola, avokado, kiełki rzodkiewki, pomidor, fasolka czerwona oliwka z oliwek, przyprawa z suszonych pomidorów i bazylią.
Pięknie wygląda ta sałatka. Tyle różnych kolorów. Właśnie dzięki wielu kolorom jest niezwykle zdrowa.