Frittata z papryką i szpinakiem

Wiem, że są wśród Was osoby, które uwielbiają śniadania białkowo – tłuszczowe. To właśnie przepis dla Was! Szybka frittata z warzywami nie tylko dobrze smakuje, ale także zapewnia uczucie sytości, dzięki czemu nie będziecie mieli chęci podjadać. Do tego robi się ją błyskawicznie. Kto próbuje? 🙂

 

Sposób przygotowania:

Do miski wbiłam jajka, dodałam sól, pieprz, tymianek i wszystko wymieszałam. Paprykę pokroiłam w cienkie paski. Następnie na patelni rozgrzałam tłuszcz i wlałam masę jajeczną. Dodałam do niej paprykę, porwane liście szpinaku i całość przykryłam pokrywką. Smażyłam na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż jajka się ścięły. W międzyczasie przygotowałam sos: wymieszałam przeciśnięty przez praskę czosnek z posiekanym koperkiem i jogurtem. Frittatę przełożyłam na talerz i podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pycha!

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany