Warzywny pasztet z kaszą jaglaną

Warzywa można przyrządzić na tysiące sposobów i to jest piękne! Zwłaszcza, że wiosna w pełni i coraz więcej świeżości na straganach.

Może warzywny pasztet zainspiruje i Was do poszukiwań nowych form podania zieleniny i kasz?

Poddusiłam na małym ogniu cebulę i czosnek. Dodałam pozostałe warzywa pokrojone w kostkę i dusiłam jeszcze 15 minut dorzucając przyprawy. Zmiksowałam wszystko z kaszą. Włożyłam do formy i piekłam 40 minut w 190 stopniach.

Uch, pyszota

Komentarze 1 komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Powiem tak trafiłam tu przez przypadek ale na pewno zostanę na dłużej . Musze powiedzieć ze tak długo siedzie i przeglądam przepisy ze mam ochotę teraz lecieć do sklepu i je wszystkie zrobić ! A ten pasztet koniecznie zrobię gdyż nie jem mięsa i jestem ciekawe co to za pyszne kombinacje smakowe wyjdą . A jutro na śniadanie jajka w koszulce !
Pozdrawiam