Grzanki z jajkiem sadzonym
Pełnowartościowe, sycące śniadanie to podstawa. Daje nam energię do pracy na cały dzień! Nawet jeśli rankiem macie niewiele czasu, namawiam Was do zwrócenia uwagi na swój pierwszy posiłek. Moja dzisiejsza propozycja dostarczy Wam wszystkiego, czego potrzebujecie: pełnowartościowego białka, węglowodanów złożonych, zdrowych tłuszczów, witamin i składników mineralnych.
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzałam masło klarowane, wbiłam jajka i smażyłam je do momentu ścięcia białka. Jajka sadzone wyłożyłam na kromki pieczywa (podpieczone w tosterze lub na suchej patelni) i posypałam je solą z ziołami. Dodałam na wierzch pokrojone pomidorki i posiekaną natkę pietruszki (doskonale sprawdzi się także szczypiorek). Możecie dodać również kiełki (np. fasoli mung) i inne warzywne dodatki do pochrupania (ja wybrałam papryczkę). Gotowe! 🙂
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Uwielbiam takie proste, szybkie i sycące śniadania. A chrupiące tosty z jajkiem sadzonym są jedną z lepszych opcji 🙂
wow wygląda wspaniale ? muszę spróbować !