Jagnięcina w kawie
Dziś propozycja raczej na specjalne okazje, bo o dobrą jagnięcinę trudno. Ale warto spróbować, kawa daje wyjątkowy smak i aromat. I posiłek robi się wyjątkowy :).
Wszystkie składniki oprócz mięsa dokładnie wymieszałam. Umyte mięso zanurzyłam w marynacie i trzymałam w lodówce przez godzinę, w żaroodpornym naczyniu. Rozgrzałam piekarnik do 220 °C, jeszcze raz przemieszałam marynatę, wstawiłam wszystko do piekarnika. Piekłam 40 minut w 180 °C. Trzeba sprawdzać, czy mięso jest zrumienione, wtedy można je wystawić.
Smacznego!
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
no tak…sproszkowany czosnek jest na pewno lepszy od świeżego…
Cześć Ania. Jakiej firmy masz naczynie żaroodporne, bo tradycyjne naczynia nie można wstawiać z lodówki do rozgrzanego piekarnika?