Jagnięcina w kawie

Dziś propozycja raczej na specjalne okazje, bo o dobrą jagnięcinę trudno. Ale warto spróbować, kawa daje wyjątkowy smak i aromat. I posiłek robi się wyjątkowy :).

Wszystkie składniki oprócz mięsa dokładnie wymieszałam. Umyte mięso zanurzyłam w marynacie i trzymałam w lodówce przez godzinę, w żaroodpornym naczyniu. Rozgrzałam piekarnik do 220 °C, jeszcze raz przemieszałam marynatę, wstawiłam wszystko do piekarnika. Piekłam 40 minut w 180 °C. Trzeba sprawdzać, czy mięso jest zrumienione, wtedy można je wystawić.

Smacznego!

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

no tak…sproszkowany czosnek jest na pewno lepszy od świeżego…

Cześć Ania. Jakiej firmy masz naczynie żaroodporne, bo tradycyjne naczynia nie można wstawiać z lodówki do rozgrzanego piekarnika?