Jajka faszerowane pomidorem
Sezon na wielkanocne potrawy trwa:).
W większości domów królować będą jajka w różnej postaci. Na moim świątecznym stole na pewno znajdą się jaja faszerowane suszonymi pomidorami i awokado, przygotowane bez majonezu.
Polecam ten przepis osobom, które nie czują się dobrze w roli kucharzy, ponieważ przepis jest baaardzo prosty i szybki 🙂
Sposób przygotowania:
Jaja ugotowałam na twardo. Przekroiłam je na pół i wyjęłam żółtka. Do miski włożyłam miąższ awokado, żółtka, pomidory oraz przyprawy. Zmiksowałam. Przełożyłam farsz do białek. Zjedliśmy natychmiast, nie zdążyłam sfotografować! 🙂
Komentarze 13 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Pani Aniu dlaczego farsz wyszedl gorzki?
Gdy awokado nie jest odpowiednio dojrzałe, to często daje gorzki posmak potrawom
zrobilam ale wyszly bardzo gorzkie w smaku dlaczego?
pyszne !!!!!!!!!!! ja zblendowałam, tylko kolor nie zachęca 😉
Zmiksować ? Jak jest tak mało farszu to raczej ciężko miksować lub blendowac …
Jak sobie z tym radzicie?
Anno uratowałaś mój image przed rodziną na Święta 😉
wlasnie zastanawialem sie co tu by zjesc teraz ;D
Super przepis tylko avocado szybko ciemnieje i nie ładnie wygląda :/ Ale spróbuję, może z pomidorkami nie będzie to widoczne.
Bardzo ciekawy przepis, będę musiała go wypróbować;) Pozdrawiam
fajny przepis:) można robić na co dzień? w jakiej porze dnia najlepiej jest je skonsumować? Śniadanko?
nie ma co dzień nie można, ewentualnie bez białka – co za debilne pytaniaaaa
Gosia, a po polsku jakbys napisala to samo?
Na Wielkanoc babcia szaleje w kuchni z mamą, ja szaleje z psem na podwórku xD ale po świętach zrobię to mojemu chłopakowi 🙂 On się ucieszy a ja będę oplywac w pochwały xD