Jajka zapiekane w papryce
Czas na kolejny przepis na zdrowe i sycące śniadanie! W roli głównej jajka i papryka. Danie wymaga nieco więcej czasu potrzebnego na pieczenie, ale pamiętajcie, że te kilkanaście minut możecie bardzo dobrze wykorzystać, wykonując np. poranny trening z moją aplikacją Diet & Training by Ann (TUTAJ)! Krótki shot treningowy, stretching lub joga, a później pyszne, odżywcze śniadanie — co Wy na to? 🙂
Sposób przygotowania:
Paprykę przekroiłam na pół, usunęłam gniazda nasienne i przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Do każdej połówki wbiłam jajko, oprószyłam je solą i pieprzem. Papryki piekłam w 180°C pod przykryciem, aż do ścięcia białek jaj.
Roszponkę wymieszałam z pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami, przełożyłam na talerz i ułożyłam na niej paprykę. Całość posypałam nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki. Smacznego! 😉
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…