Jajko w awokado z boczkiem
Uwielbiam awokado! Dlatego dziś zachęcam Was do wypróbowania mojego przepisu na jajko w awokado z boczkiem. Awokado jest doskonałym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy, w tym zwłaszcza witaminy E i glutationu. Spożywane regularnie może pomóc w walce z wysokim poziomem cholesterolu i wspomóc nasz układ odpornościowy.
Jajko w awokado z boczkiem
Sposób przygotowania:
Sparzyłam jajko wrzątkiem, ugotowałam je na twardo, a potem włożyłam do zimnej wody. W tym czasie obrałam awokado, przekroiłam i dużą łyżką wyjęłam pestkę, robiąc miejsce na jajko. Obrałam jajko i włożyłam do awokado. Połączyłam dwie połówki i owinęłam awokado plastrami boczku. Rozgrzałam tłuszcz na patelni i smażyłam awokado na średnim ogniu pod przykryciem. Po 2 minutach obróciłam.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Idealne dla keto:)
Zrobiłam, wyszło pysznie! 🙂
poco sparzyła Pani jajko, jeżeli później je ugotowała na twardo???
Jakaś alternatywa wegetariańska zamiast boczku? 🙂
wygląda bardzo apetycznie