Jajko w awokado z boczkiem

Uwielbiam awokado! Dlatego dziś zachęcam Was do wypróbowania mojego przepisu na jajko w awokado z boczkiem. Awokado jest doskonałym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy, w tym zwłaszcza witaminy E i glutationu. Spożywane regularnie może pomóc w walce z wysokim poziomem cholesterolu i wspomóc nasz układ odpornościowy.

 

Jajko w awokado z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

 

Sparzyłam jajko wrzątkiem, ugotowałam je na twardo, a potem włożyłam do zimnej wody. W tym czasie obrałam awokado, przekroiłam i dużą łyżką wyjęłam pestkę, robiąc miejsce na jajko. Obrałam jajko i włożyłam do awokado. Połączyłam dwie połówki i owinęłam awokado plastrami boczku. Rozgrzałam tłuszcz na patelni i smażyłam awokado na średnim ogniu pod przykryciem. Po 2 minutach obróciłam.

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

poco sparzyła Pani jajko, jeżeli później je ugotowała na twardo???