Kakaowa komosa z bananem i migdałami
Kakao i banan — czy można nie lubić tego połączenia? Ten duet sprawdza się idealnie na przekąskę, deser, ale także jako dodatek do śniadania, dzięki któremu możecie stworzyć pyszne, zdrowe danie na początek dnia. Dziś właśnie taki pomysł dla Was przygotowałam!
Jak zapewne zauważyliście lubię przemycać w swojej diecie komosę ryżową — jest bezglutenowym i bardzo zdrowym pseudo zbożem, w którym możecie znaleźć całą gamę składników odżywczych, takich jak wapń, żelazo czy witaminy z grupy B. Do tego możecie ją znaleźć w kilku kolorach, więc idealnie sprawdzi się jako kolorowy element posiłków dla dzieci. W tym wydaniu na pewno im posmakuje!
Sposób przygotowania:
Przed ugotowaniem przepłukałam komosę 1-2 razy pod bieżącą, zimną wodą i ugotowałam na napoju kokosowym według przepisu na opakowaniu. Dodałam kakao i cynamon, a następnie całość wymieszałam. Aromatyczną komosę przełożyłam do miseczki, a na wierzch dodałam pokrojonego w plastry banana. Komosankę posypałam posiekanymi migdałami. Czyż nie brzmi pysznie? 😉
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…