Muffinki

Jajeczne muffiny

Lubicie jajka na śniadanie? Najczęściej pojawiają się na naszych talerzach w formie jajecznicy lub gotowanej. Czasem warto przygotować je w inny sposób (np. frittatę, na którą przepis prezentowałam już na blogu TUTAJ). Muffinki jajeczne, na które przepis znajdziecie poniżej, mogą stanowić nie tylko śniadanie, ale też popołudniową przekąskę. Możecie podać je z ulubionymi świeżymi warzywami (papryką, ogórkiem, selerem naciowym, pomidorem) lub sałatką, dzięki czemu stworzycie zbilansowany, odżywczy posiłek 🙂

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzałam piekarnik do 180°C. Pokroiłam warzywa i wędlinę w drobną kostkę. Następnie roztrzepałam jajka z napojem i przyprawami. Dodałam mąkę, pokrojone warzywa, szynkę i całość wymieszałam. Wysmarowałam masłem foremki na muffiny i napełniłam je przygotowaną masą. Piekłam muffinki przez około 15 minut 🙂

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Z tego przepisu wyeliminowała bym sól morską oraz masło. Pozdrawiam.?

Bez przesady, łyżeczka masła nikogo nie zabije, a poza tym tu chodzi tylko o wysmarowanie foremek żeby się nie przypaliły.