Kanapki_z_paprykowa_pasta

Kanapki z paprykową pastą z ciecierzycy

Czy kanapki mogą być zdrowym posiłkiem? Oczywiście, że tak! Wszystko zależy od tego, jakich składników użyjecie do ich skomponowania. Więcej na ten temat pisałam TUTAJ. A dzisiaj mam dla Was propozycję przygotowania całkowicie roślinnego posiłku — kanapek z warzywną pastą na bazie ciecierzycy 😉

A czy widzieliście już ofertę warzywnych past Foods by Ann TUTAJ? Jeśli chcecie oszczędzić czas, to coś dla Was! Przenieście się w kulinarną podróż po aromatycznych smakach Hiszpanii, Grecji, Indii i Włoch!

 

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę odcedziłam z zalewy i przepłukałam pod bieżącą wodą. Cebulę i czosnek posiekałam, a paprykę pokroiłam w drobną kostkę. Na patelni rozgrzałam masło klarowane, podsmażyłam pokrojone warzywa i pozostawiłam na kilka minut do wystudzenia.

Zblendowałam ciecierzycę z wystudzonymi warzywami na gładką pastę (w razie potrzeby możecie dodać odrobinę wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję). Doprawiłam pastę solą, pieprzem i kminem rzymskim.

Podałam pastę z bezglutenowym pieczywem z pełnego ziarna, posiekanym szczypiorkiem i pestkami dyni 🙂

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany