Kasza jaglana z bananem i rodzynkami

Macie niewiele czasu na przygotowanie śniadania? Wypróbujcie jaglankę z ulubionymi dodatkami. Wystarczy ugotować kaszę i dodać wszystko to, na co macie ochotę. Ja postawiłam na banana, rodzynki, cynamon i naturalny środek wspomagający odporność, czyli miód. Prosto, szybko, pysznie i zdrowo! 🙂

 

Sposób przygotowania:

Rodzynki zalałam gorącą wodą i odstawiłam do namoczenia. Kaszę przepłukałam pod bieżącą zimną wodą i ugotowałam. Dodałam ghee, namoczone rodzynki, cynamon i całość wymieszałam. Przełożyłam kaszę do miseczki.

Na koniec dodałam na wierzch pokrojonego w plastry banana, miód, odrobinę cynamonu i kakao 🙂

 

jaglanka_banan_1

jaglanka_banan

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany