Koktajl z kiwi

Picie świeżych soków z warzyw i owoców to najlepszy sposób na dostarczanie naszemu organizmowi porządnej dawki witamin i minerałów.

Ważna jest jakość składników, warto więc zwrócić uwagę na ich pochodzenie i wykorzystywać przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe.

Korzyści z picia koktajli:

  • dostarczają witamin i minerałów
  • wzmacniają nawyk zdrowego żywienia
  • dodają energii
  • oczyszczają organizm
  • wzmacniają
  • mogą służyć jako zdrowa przekąska w ciągu dnia
  • zielone koktajle zawierają dużo przeciwutleniaczy, potasu i wapnia oraz witaminy C

Dzisiaj w mojej szklance króluje KIWI, które jest bogatym źródłem właśnie witaminy C. Błonnik wspomaga oczyszczenie organizmu i wpływa na poprawę pracy układu trawiennego oraz odpornościowego.

Taki koktajl usuwa nadmiar sodu z organizmu, dzięki temu stabilizuje ilość wody w komórkach i redukuje ciśnienie krwi.

Daje porządnego kopa.  🙂

Ze względu na niski poziom Indeksu Glikemicznego nie powoduje skoku cukru we krwi.

Smacznego 🙂

Komentarze 10 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

A co z pestkami kiwi? Podobno zblendowane są ciężko strawne?

Co robicie z ananasem, kiedy trzeba użyć jedynie kawałek?
Zamrażacie?

Szkoda , że w szkołach tego nie serwują!! Wspaniałe przepisy!

Zawsze mam problem z ananasem w koktajlach bo nadaje im gorzkawego smaku. Ale w tym przypadku faktycznie pycha! Jutro zabieram do pracy:)