Koktajl z kiwi
Picie świeżych soków z warzyw i owoców to najlepszy sposób na dostarczanie naszemu organizmowi porządnej dawki witamin i minerałów.
Ważna jest jakość składników, warto więc zwrócić uwagę na ich pochodzenie i wykorzystywać przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe.
Korzyści z picia koktajli:
- dostarczają witamin i minerałów
- wzmacniają nawyk zdrowego żywienia
- dodają energii
- oczyszczają organizm
- wzmacniają
- mogą służyć jako zdrowa przekąska w ciągu dnia
- zielone koktajle zawierają dużo przeciwutleniaczy, potasu i wapnia oraz witaminy C
Dzisiaj w mojej szklance króluje KIWI, które jest bogatym źródłem właśnie witaminy C. Błonnik wspomaga oczyszczenie organizmu i wpływa na poprawę pracy układu trawiennego oraz odpornościowego.
Taki koktajl usuwa nadmiar sodu z organizmu, dzięki temu stabilizuje ilość wody w komórkach i redukuje ciśnienie krwi.
Daje porządnego kopa. 🙂
Ze względu na niski poziom Indeksu Glikemicznego nie powoduje skoku cukru we krwi.
Smacznego 🙂
Komentarze 10 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Zielone koktajle najlepsze!
A co z pestkami kiwi? Podobno zblendowane są ciężko strawne?
Czy można dodać świeży szpinak?
Co robicie z ananasem, kiedy trzeba użyć jedynie kawałek?
Zamrażacie?
Spokojnie odłóż do lodówki, wytrzyma kilka dni 🙂 My tak robimy bardzo często
Kiwi chyba posiada mało soku w sobie? Coś jak banan. Jednak wygląda apetycznie.
Szkoda , że w szkołach tego nie serwują!! Wspaniałe przepisy!
Jutro taki do szkoły ????
No raczej 🙂
Zawsze mam problem z ananasem w koktajlach bo nadaje im gorzkawego smaku. Ale w tym przypadku faktycznie pycha! Jutro zabieram do pracy:)