Kolorowe tofu z warzywami

Jak widzę kolory na talerzu to buzia uśmiecha mi się sama 🙂 A ponieważ chciałabym żebyście się również często uśmiechali to polecam dziś wspólne przygotowanie tofu z kolorowymi warzywami.

Składniki:
  • 150 g tofu
  • zielona fasolka szparagowa
  • ok. 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/3 cukinii
  • 1/2 czerwonej papryki
  • oliwki czarne
  • sos sojowy
  • oliwa z oliwek

Danie jest szybkie, zdrowe i kolorowe. Możesz je podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Możesz je zjeść w domu z rodziną, albo zabrać w lunchboxie do pracy, na uczelnię czy w podróż.

Do wyboru do koloru- skoro o kolorach mowa 🙂

To co bierzemy się do roboty? 🙂

Przygotowanie:

Podgrzać tofu na patelni aż się zarumieni. Ugotować/ zblanszować fasolkę oraz drobno pokrojoną cukinię. Na koniec do gorącej wody z warzywami, włożyć pomidorki, aby lekko zmiękły. Paprykę i oliwki pokroić na pół. Wszystko razem wymieszać i gotowe 🙂

Komentarze 25 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

A ja mam niedoczyczynnosc tarczycy i nie mogę spożywać produktów sojowych niestety 🙁 a jakie produkty są polecane na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy? Staram się zdrowo odżywiać i tak mam problem z tarczyca :-\

zapraszam do wpisu na temat tarczycy.
Pozdrawiam

Dziękuje za odpowiedz ! Ciekawy artykuł, pozdrawiam! 😉

Ja od 2 miesięcy jestem na diecie Ani i powiem szczerze ze nic mnie taki nie cieszyło od dawna jak coraz to mniej na wadze i fakt iż mieszczę się w ciuszki o rozmiar mniejsze. Czuję sie lekko poprawiła mi się kondycja od cwiczeń no i zdecydowania zmniejszyły mi się problemy skórne. Mam AZS atopowe zapalenie skóry które od czasu rozpoczęcia diety oraz od kosmetyków organicznych zmniejszyło się o 90 procent.

Wczoraj z ciekawości zajrzałam na Pani bloga i zainteresował mnie ten przepis. Dzisiaj po zajęciach na uczelni pobiegłam do sklepów i zrobiłam to danie, jest tak pyszne, że jutro nie ma innej opcji by go nie było na talerzu 😀 dodatkowo jeszcze zrobiłam zdrowe Bounty i teraz czeka na mnie w lodowce. Zanim spróbuje to zrobię trening z Panią 🙂 Życzę Pani miłego wieczoru i dziękuję za książki z przepisami. Odkąd przeprowadziłam się do nowego miasta, nowa praca itd., staram się wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe, a Pani przepisy bardzo mi w tym pomagają 🙂

Od kilku miesięcy stosuje pani dietę oraz ćwiczenia i powiem szczerze, widzę ogromną różnicę. Czuje się wspaniale, wreszcie wiem co jest dobre dla mnie. Próbowałam wiele diet i żadna nie była odpowiednia dla mojego organizmu. A co do tofu, to jest przepyszne i pięknie wygląda. Proste do przygotowania, a daje tyle radości. Dziękuje 🙂 Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia dla pani i dziecka 🙂

Aniu, wiem ze musimy czekac.cierpliwie, ale prosze zdrac rabka tajemnicy, czy w kolejnej ksiazce mozemy liczyc.na fragmenty o przygotowaniu.organizmu do.ciazy. gdyz wszystkie pozycje na rynku opisuja zachowania bedac juz w ciazy 🙂 pozdrawiam serdecznie

Super tyle radości na talerzu, czuć wiosnę, uwielbiam to 🙂 w temacie radości chciałam napisać, że od dawna śledzę bloga hpba, wypróbowuje przepisy, czytam porady i zawsze mi się buzia uśmiecha jak czytam Twoje posty:) są takie przemyślane, konkretne, widać, że we wszystko w co się angażujesz wkładasz mnóstwo serca:) fajna babka z Ciebie 🙂 dzięki za bloga i za tą pozytywną energię!!! 🙂
PS.Nie udzielam się zbytnio w internecie, ale pomyślałam, że tym razem warto:) dobre słowo nic nie kosztuje, a miło komuś sprawić radość, tak po prostu 🙂
Pozdrawiam serdecznie:)

<3
Dziękuję kochana!

Wyszly ???? a miało byc <3 miłego dnia!

Tofu to soja, a niestety coraz częściej pojawiają się doniesienia o szkodliwym wpływie soji. W ciąży lepiej unikać kontrowersyjnych produktów.

Droga Aniu, a czy mogłabyś napisać coś o kandydozie ogólnoustrojowej? Chyba się z tym zmagam, a w sieci jest masa materiałów sprzecznych ze sobą…. już sama nie wiem co jeść, czego nie, jak zniszczyć te candide od której tak często łapię infekcje 🙁

Aniu, co sądzisz o podawaniu dziecku 3 letniemu owsianki błyskawicznej z owocami, takiej którą się tylko zalewa gorąca wodą i po 3 min gotowa.

Lepiej niech Pani sama zrobi dziecku taką owsiankę. Też zajmie to 3 minuty w porywie do 5. Namoczone dzień wcześniej płatki owsiane zagotować z mlekiem kokosowym i suszonymi owocami i cynamonem. Zblendować, dodać pokruszone orzechy i świeże owoce. Zdrowo, bez cukru i o wiele taniej niż kupowanie codziennie tych „owsianek” w proszku za 2 zł maleńka porcyjka.

Aniu czy pojawi się artykuł o rozstępach powstających w ciąży? W jaki sposób zapobiegać ich powstawaniu? Czy można stosować olej kokosowy?

W książce „W Paryżu dzieci nie grymaszą” przeczytałam, że powinno się smarować skórę na brzuchu i na piersiach olejem migdałowym i to najlepiej zaraz po pojawieniu się wiadomosci o ciazy az do rozwiazania. W książce pisze, że kobiety które to stosują nie mają żadych rozstępów bo skóra robi się elastyczna dzieki temu olejkowi i potem wraca do normy po porodzie. Dodam, że mnie tez ten temat ciekawil i przypadkiem wpadłam na to w książce! Pozdrawiam 😉

hmm pytanie, czy jest to źródło badawcze. Po przeczytaniu tej książki, nie mogę się ze wszystkim zgodzić, ale każdy ma swoje zdanie 🙂

Wyglada wspaniale napewno spróbuje. Aniu mam pytanie stosuje twoja dietę już prawie rok i uwielbiam wszystko (ćwiczę tez reguralnie) ostatno zrobiłam badania krwi i niestety okazało sie ze mam troszkę podwyższony cholesterol uważam ze jem ok może masz jakieś podpowiedzi które pomaga mi rozwiązać ten problem. Dziękuje Asia

Wyglada wspaniale napewno spróbuje. Aniu mam pytanie stosuje twoja dietę już prawie rok i uwielbiam wszystko (ćwiczę tez reguralnie) ostatno zrobiłam badania krwi i niestety okazało sie ze mam troszkę podwyższony cholesterol uważam ze jem on może masz jakieś podpowiedzi które pomaga mi rozwiązać ten problem. Dziękuje Asia