Komosa ryżowa z ananasem

Doskonały posiłek do lunchboxa! Sprawdzi się jako drugie śniadanie między zajęciami, na krótkiej przerwie w pracy i w podróży. Produkty długo zachowują świeżość i na pewno Cię nasycą.

 

Sposób przygotowania:

 

Komosę ryżową ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Polecam tę ze sklepu Foods by Ann, bo dodatek warzyw doskonale wzbogacił smak 🙂 Wodę odsączyłam i pokroiłam seler naciowy na małe kawałki, rzodkiewkę w plastry i poszatkowałam kolendrę. Pokroiłam bardzo drobno plastry ananasa, a następnie wszystkie składniki dodałam do komosy ryżowej i posypałam orzechami laskowymi. Całość polałam sosem, który przygotowałam z oliwy z oliwek, miodu, soku z cytryny, tymianku, soli morskiej, pieprzu czarnego i curry.

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Uwielbiam ananasa, a o komosie ryżowej słyszałem wiele dobrego, więc ten przepis to coś dla mnie:-)

Przetestowalam i pycha… a zapach. .. dziś ja wzbogacenie o sałatkę z warzyw 🙂

Interesujący przepis. Do tego bardzo nisko- kaloryczny. Pozdrawiam.