zupa_ann

Krem pomidorowy

Chłód za oknem sprawia, że coraz częściej mam ochotę na rozgrzewającą zupę. Ten przepis to doskonały pomysł na szybki lunch lub lekką kolację, zwłaszcza jeśli lubicie dania kuchni włoskiej, w której nie brakuje pomidorów, świeżej bazylii i oliwy. Czy te smaki również kojarzą się Wam z latem i wakacjami? Mam nadzieję, że tak i przygotowanie tego dania przypomni Wam przyjemne chwile 🙂

 

Sposób przygotowania:

Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam na mniejsze kawałki. Paprykę przekroiłam na pół, wydrążyłam gniazda nasienne i upiekłam, aż do miękkości. Pomidory i paprykę przełożyłam do garnka, dodawałam porcjami bulion i blendowałam, aż uzyskałam odpowiednią konsystencję kremu. Na koniec całość przyprawiłam, podgrzałam, dodałam świeżą bazylię i oliwę.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany