Krupnik z kaszą jaglaną i kalarepą
Uwielbiam kalarepę. Jest pyszna zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu. Dodatkowo jest ona dobrym źródłem błonnika pokarmowego. Kalarepa to również skarbnica witamin. Zawiera m.in. witaminy z grupy B, witaminę C, witaminę K oraz karotenoidy. Kalarepa jest również źródłem składników mineralnych, takich jak: sód, potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan. Dostarcza także luteiny, niezbędnej do prawidłowego widzenia. Zachęcam do częstszego wykorzystywania kalarepy w jadłospisach. Dziś proponuję Wam przepis na krupnik z kaszą jaglaną i kalarepą.
Sposób przygotowania:
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Pycha cała rodzina zjadła ze smakiem
Pyszny krupnik ! I kolejny sposób na przemycenie kaszy jaglanej dla mojego dziecka ! 😉
Aniu polecasz kolagen firmy souvre? Warty swojej ceny?
Nie znam 🙁
Witam Aniu
Dawno mnie tu nie bylo- brak czasu 🙁 ale dzis zapragnelam jakiegos fajnego przepisu pasujacego na ta nasza smutna pogode- brak slonca 🙁 i ty mnie nie zawiodlas :))) krupniczek z kalarepa pychaaa juz mi sie cieplej zrobilo od samego patrzenia 😛
dziekuje pozdrawiam :*
Interesujące to danie. Pewnie też bardzo zdrowe. Ile razy w tygodniu trzeba jeść taką zupę?
ciekawy sposób na wykorzystanie kalarepy, czsem kupuje i nie wiem za bardzo jak z niej korzystac oprócz przekąski na surowo:)