Makaron z brokułem, karczochami, fetą i czerwonym pesto
Czas na kolejny przepis na smaczną, zdrową kolację! Uwielbiam makaron, bo można łączyć go z ulubionymi dodatkami i w szybki sposób przygotować wartościowy posiłek. Ostatnio często wybieram bezglutenowe makarony gryczane, które znajdziecie między innymi w moim sklepie TUTAJ 🙂
Sposób przygotowania:
Paprykę pokroiłam w ćwiartki i piekłam w 180°C, aż do miękkości. Po wystudzeniu obrałam ją ze skórki, po czym zblendowałam z pozostałymi składnikami pesto. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, brokuły podzieliłam na różyczki i ugotowałam razem z karczochem al dente w osolonej wodzie. Fetę pokroiłam w kostkę.
Makaron podałam z pesto, warzywami i serem feta 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Uwielbiam szybkie i proste przepisy! Ten zapowiada się bardzo smacznie, na pewno spróbuję 😉