Muffinki śniadaniowe z jajkami
Niedziela to dzień, kiedy większość z Was ma więcej czasu na przygotowanie śniadania. Co więcej, niejednokrotnie piszecie do mnie, że uwielbiacie celebrować niedzielne poranki w rodzinnym gronie. Rozumiem to doskonale, ponieważ posiłki spożywane przy wspólnym stole również dla mnie mają wartość nieocenioną. Dlatego dzisiaj zachęcam Was do zrobienia jajecznych muffinek na śniadanie! Oryginalny wygląd i niecodzienna forma podania sprawiają, że nawet niejadkowi pocieknie ślinka i zje je z apetytem 🙂
Sposób przygotowania:
Jajka roztrzepałam widelcem. Paprykę i tofu pokroiłam w kostkę. Do jaj dodałam mąkę, przyprawy, paprykę i tofu, a następnie całość wymieszałam. Masę jajeczną przelałam do foremek. Muffiny piekłam przez około 15 minut w 180°C.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…