naleśniki_paleo

Naleśniki z domowym dżemem

Najczęściej wśród słodkich śniadań królują u mnie owsianki lub jaglanki. Gdy uda mi się wygospodarować rankiem kilka minut więcej (a wierzcie, wiem doskonale, że nie jest to łatwe!), lubię przygotować naleśniki z domowym dżemem owocowym 🙂 Pamiętajcie, że jeśli chcecie zaoszczędzić trochę czasu, zawsze możecie wykorzystać gotowe dżemy, ale koniecznie z dobrym składem! Najlepiej, jeśli nie będą zawierały dodatku cukru. Takie dżemy znajdziecie między innymi TUTAJ.

 

Sposób przygotowania:

Owoce poddusiłam na wodzie z dodatkiem cukru kokosowego, aż puściły sok. Dusiłam całość do momentu, aż dżem lekko zgęstniał.

Jajka zmiksowałam z mąką, napojem roślinnym i odrobiną soli. Usmażyłam naleśniki na rozgrzanym maśle, posmarowałam domowym dżemem i złożyłam w trójkąty. Udekorowałam danie świeżymi truskawkami 🙂

 

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Mniam! Uwielbiam naleśniki, a te z domowym dżemem brzmią naprawdę apetycznie. Muszę koniecznie spróbować tego przepisu w najbliższy weekend!

Apetycznie to wygląda. Ponoć naleśniki mają pozytywny wpływ na zdrowie. Pozdrawiam ?

Naleśniki na mące kokosowej mi nie wychodzą, nie da się ich podnieść z patelni. Ciasto gęste żle się rozprowadza na patelni, a rzadkie się nie zbija i nie tworzą się placki.

U mnie dokładnie to samo…