Pasta z awokado z ogórkiem

Lubię awokado.

I wciąż odkrywam możliwości jakie daje w kuchni ten wyjątkowy owoc. Dziś właściwie nic specjalnego – ale smacznego :).

Po prostu zmiksowałam miąższ awokado z ziołami: świeżą mietą, lubczykiem i tymiankiem. Dodałam maleńką szczyptę soli morskiej. Ogórek został umyty, obrany i pokrojony na bardzo cienkie plasterki. Wymieszałam wszystko.

Zjedliśmy tę pastę z chrupkim bezglutenowym pieczywem, sądzę jednak, że sprawdzi się ona równie dobrze z młodymi ziemniakami i koperkiem albo jako dodatek do jaj na twardo 🙂

Zdrowia! 🙂

Komentarze 8 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Mam jedno pytanko, jak to jest z tym chrupkim pieczywem? Spożywać na diecie czy nie? Bo z jednej strony jest to produkt niskokaloryczny, z drugiej,zawiera sporo węglowodanów, a mało wart. odżywczej. pozdrawiam!

Witam Pani Aniu. Od niedawna jedna rzecz nie daje mi spokoju, powoduje mętlik w mojej głowie. Wiem, ze poleca Pani nielaczenie białka i weglowodanow w jednym posiłku, ale chcialabym sie dowiedziec czy jezeli na obiad jem rybę/mieso i kasze, ale spożywam to w kolejności ze najpierw spożywam kasze pozniej warzywa a na końcu mieso/rybę. To jest to dobry posiłek czy jednak takie połączenie nie jest odpowiednie? Bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwości. Dziekuje i czekam z niecierpliwością na Pani książkę! Pozdrawiam 🙂

jaglana, gryczana niepalona, komosa ryżowa

Awokadowa mizeria! 🙂 A chlebek wygląda jak lniany, żywy, niepieczony “Habżyki” 😉

Popieram w 100% Avocado to samo zdrowie no i świetne źródło tłuszczy w diecie. Bardzo ciekawy pomysł na pastę szczególnie, że ogórków teraz jest pod dostatkiem. Ja lubię avocado w każdej postaci, a najbardziej mi smakuje w połączeniu z wędzonym łososiem i chlebem orkiszowym na zakwasie 🙂 http://www.dbamofigure.pl