Pieczone kotlety rybne z kaszą jaglaną
Jeśli śledzicie moje przepisy, pewnie zauważyliście, że kasza jaglana to stały bywalec w mojej kuchni. Najczęściej wykorzystuję ją do słodkich jaglanek, puddingów, ciast, ale też do dań obiadowych. Tym razem użyłam jej do przygotowania pieczonych kotlecików z dorszem 🙂
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną kilkukrotnie przepłukałam wrzącą wodą. Następnie ugotowałam ją w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie ugotowałam warzywa, po czym drobno je pokroiłam. Zmieliłam płatki owsiane i posiekałam cebulę. Surową rybę zmieliłam, następnie dodałam warzywa, płatki, jajko i wymieszałam. Na koniec dodałam posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Dokładnie wymieszałam całą masę i uformowałam z niej kotlety, które piekłam w 180°C przez około 30 minut 🙂
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Szybki i pyszny, podoba mi się 🙂
To idealne danie. Ale nie dla mnie.
Warto skorzystać z tego przepisu. Zdecydowanie warto.