Placuszki z porzeczkami

Czy wiecie, że czarna porzeczka to niedoceniony super owoc? Wiele osób sięga po zagraniczne superfoods, podczas gdy w swoich ogródkach możecie znaleźć to niesamowite źródło witaminy C. Musiałam podzielić się z Wami przepisem, który posmakuje każdemu fanowi dań na słodko, a przy okazji przemyci te cudowne owoce — przed Wami placuszki z porzeczkami. 🙂

Dodatkowo jest to danie, które mogę zaproponować osobom, które unikają w swojej diecie glutenu i nabiału. Smacznego!

 

Sposób przygotowania: 

Jajka zmiksowałam z mąką, napojem kokosowym i solą. Na patelni rozgrzałam tłuszcz, a następnie łyżką nakładałam małe porcje ciasta. Placuszki smażyłam na wolnym ogniu, z obu stron, aż do zarumienienia. Po usmażeniu przełożyłam je na talerz, polałam syropem klonowym i posypałam porzeczkami. Całość udekorowałam miętą. Sami widzicie, że wyszło niesamowicie!

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany