Racuchy z jabłkiem i dżemem brzoskwiniowym
Racuszki to smak dzieciństwa. Lubię je przygotowywać, bo to posiłek, który smakuje całej rodzinie – może przypadnie do gustu także Waszym domownikom? Polecam Wam podać je ze zdrowym dżemem. W moim sklepie znajdziecie tego typu produkty bez dodatku cukru, w pysznych smakach: brzoskwiniowy, z czarnej porzeczki i truskawkowy (zajrzycie TUTAJ) 🙂
Sposób przygotowania:
Jabłko starłam na tarce. Zmiksowałam: napój kokosowy, jajko, mąkę i proszek. Dodałam do powstałej masy jabłko, całość wymieszałam i odstawiłam na kilka minut. Na patelni rozgrzałam olej kokosowy, nakładałam masę łyżką i smażyłam racuszki do momentu, aż stały się zrumienione. Przełożyłam racuszki na talerz, polałam miodem, dodałam na wierzch dżem, odrobinę płatków owsianych i rodzynek 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…