Racuszki imbirowe

Racuszki imbirowe z brzoskwinią

Na blogu pojawiło się już mnóstwo przepisów na placuszki, a więc tym razem pora na… racuchy 🙂 Nic na to nie poradzę, że przepisy na takie dania są proste i szybkie w przygotowaniu (to jest ich największą zaletą!). No, może nie licząc ich smaku 🙂 A że już powoli odczuwamy jesień za oknem, nie mogło zabraknąć rozgrzewającego imbiru i cynamonu.

 

Sposób przygotowania:

Wymieszałam wszystkie składniki – ciepłe mleko, jajko, mąkę, drożdże, starty imbir i cukier kokosowy. Brzoskwinię pokroiłam w paseczki. Na  patelni rozgrzałam masło klarowane i nakładałam ciasto na racuchy, a na wierzch dodawałam plasterek brzoskwini. Smażyłam do uzyskania złocistego koloru. Gotowe racuchy oprószyłam cynamonem i posypałam borówkami.

Racuszki imbirowe z brzoskwinia

 

 

 

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Bardzo piękne zdjęcia tych racuszkow. Pani je robiła? Jestem pod wrażeniem. Pozytywnym wrażeniem.

Wypada panią pochwalić czy raczej nie. Oczywiście, że pochwalić. Zrobiła pani niezwykłe danie. Myślę, że inne komentarze też będą pozytywne. Pozdrawiam.?

Aniu czy używasz w tym przepisie drożdży typu instant czy świeżych drożdży?

Ile wychodzi racuszków z tego przepisu ?☺️

Używam świeżych drożdży.