Risotto ze szparagami
Kiedyś pan Michnikowski śpiewał wzruszającą pieśń „Adios pomidory, adios ulubione…”. Ja niebawem z podobnym smutkiem będę nucić: adios szparagi! To niesprawiedliwe, że szparagi mają taki krótki sezon! 😛
Póki co – ryż ze szparagami.
Masło klarowane rozgrzałam na patelni, dodałam pokrojonego w talarki pora. Dorzuciłam pokrojoną w kostkę cukinię oraz pieczarki. Całość dusiłam, aż zmiękło, dolałam odrobinę wina. Szparagi gotowałam na parze, po ugotowaniu pokroiłam i dodałam na patelnię znów dolewając wina. Dusiłam wszystko, aż wino wyparowało.
PS. Lubię i polecam czerwony ryż. Jest zdrowy!
Na zdrowie! 🙂
Komentarze 4 komentarze
Dołącz do dyskusji…
A co z ryżem…? Po prostu gotujemy go osobno? Nie widzę go nigdzie w przepisie…
Hey Aniu co sadzisz o winie? W jakich ilosciach mozna pic zeby nie szkodzilo gdy cwicze i jakie wino?
Dzień dobry,
Jak mogę zapisać się na trening w Szczecinie 6.09? 🙂
Pozdrawiam
Zapisy już wkrótce ruszają.
Informacje będą na stronie!