Roladki z cukinii

Dziś znów warzywka z komosą, ale w bardziej atrakcyjnym wizualnie wydaniu – to roladki :).

Cukinia świetnie się spełnia w roli zawijacza. A ponieważ lubimy cukinię to roladki z niej robione będą często gościć na naszym stole.

Cukinię umyłam i pokroiłam wzdłuż na cienkie plastry, polałam je oliwą z chilli i odstawiłam. Ugotowałam komosę z solą. Szpinak sparzyłam z natką i posiekałam. Dodałam zieleninę i pestki do komosy i gotowałam jeszcze kilka chwil. Odlałam wodę i zrobiłam roladki. Piekłam je 25 minut w 180 st C.

Smacznego!

Komentarze 15 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pyszne! Właśnie kolejna porcja się robi, będzie na jutro 🙂 Na pewno na stałe zagoszczą w moim menu. Troszkę je zmodyfikowałam, ale mam mam nadzieję, że dawka zdrowia podobna 🙂 Zamiast komosy była jaglana, a zamiast szpinaku – jarmuż.

Wyglądają genialnie.
Uwielbiam cukinię, sam często przygotowuję podobne tylko z suszonymi pomidorami.

Wygląda przepysznie (zresztą jak wszystko co robisz :D) Ciekawe jak smakują na zimno…. bo wydaje mi się, że byłyby dobrą przekąską na jakąś imprezkę 😀

Aniu, komosa jest droga ( przynajmniej dla mnie) kg to około 30 zł… Czym można ją zastąpić, żeby też było zdrowo i smacznie? 😉

Spróbuj z dowolną kaszą. Pozdrawiam 🙂

Aniu a czy teraz warto kupować cukinie bo jest dostępna tylko w marketach . Nie jest ona naszpikowana chemia co o tym myślisz bo uwielbiam cukinie.

Roladki zawsze kojarzyły mi się z mięsem ale jak Twój przepis pokazuje można zrobić również wegetariańskie. Cukinia od ostatnich wakacji to moje warzywo nr.1. Najbardziej smakuje mi grillowana. Muszę zrobić twój przepis tylko dodam do niego zmielone mięso z indyka 🙂 http://blog.dbamofigure.pl/