Sałatka z kiszonych buraków z granatem i ciecierzycą

Po tekście o kiszonkach od razu dostałam pytania jak wykorzystać kiszone warzywa. Możemy użyć ich do sałatek, surówek, zup – podobnie jak to robimy z kiszonymi ogórkami, czy kapustą. Ja spróbowałam połączenia smaku kiszonych buraków z owocami granatu.

Marchewkę ugotowałam na parze, na półtwardo. Można też ją lekko podpiec. Ciecierzycę podgotowałam z marchewką, ale można wziąć taką z puszki. Ziele angielskie, goździki i ziarna pieprzu utłukłam w moździerzu dodając drobniutko posiekane papryczki. Wymieszałam je z oliwą, solą i kardamonem uzyskując sos. Polałam nim wymieszane wszystkie warzywa i granat. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia! 🙂

Smacznego!

Komentarze 9 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

W tytule jest granat, jest również jego zdjęcia, a w przepisie go nie ma. Jak go więc użyć?

A co zrobic z granatem porem i papryka? Znowu przepis dla zawodowych kucharek ?

Jutro spróbuję z normalnymi burakami, bo niestety kiszonych jeszcze nigdy nie robiłam 🙂

PANI Aniu! cały czas ćwiczę na siłowni typu superserie i z moich ud nie schodzi tłuszcz….\jestem załamana Co robić?????????????? SOSOSOSOS

Ania a co z buraczkami? Bo chyba jest mały błąd i napisałaś 2 razy o marchewce 😉