Sałatka ze szparagami, szynką i jajkiem
Ostatnio proponowałam Wam pieczone szparagi w szynce parmeńskiej jako przekąskę (przepis znajdziecie TUTAJ). Tym razem wykorzystałam je na śniadanie, do porannej sałatki. Jeśli rano cenna jest dla Was każda minuta, to ugotujcie szparagi i jajko dzień wcześniej. Potem wystarczy pokroić i połączyć wszystkie składniki! 🙂
Sposób przygotowania:
Szparagi ugotowałam we wrzątku al dente i pokroiłam na mniejsze kawałki. Jajko ugotowałam na twardo, wystudziłam i pokroiłam w ćwiartki. Pomidorki przekroiłam na pół, polędwicę pokroiłam w kostkę i wymieszałam ze szpinakiem. Na wierzch dodałam szparagi i jajko. Całość przyprawiłam, posypałam nasionami słonecznika i polałam oliwą.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…