Słodka Tarta – bez glutenu, bez jajek, bez nabiału
To dziś może tarta.
Niech będzie bezglutenowa, bezjajeczna, z kwaśnymi owocami i słodkim spodem.
Zaczynamy!!!
Spód tarty
Namoczyłam suszone owoce, następnie włożyłam je do miski z pozostałymi składnikami i zmiksowałam.
Wyłożyłam na 20 minut w brytfance do zamrażalnika i wzięłam się za kolorowe warstwy.
Warstwa biała
Zmiksowałam wszystko blenderem i przełożyłam na przygotowany wcześniej spód do brytfanki, trzymając ją nadal w zamrażarce.
Warstwa różowa
Składniki podgotowałam na małym ogniu i odstawiłam do wystygnięcia. Następnie przelałam do brytfanki jako ostatnią warstwę i ponownie wstawiłam do zamrażarki.
Ciasto możesz ozdobić dostępnymi owocami.
Komentarze 8 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Czy ciasto zamiast w zamrażarce można trzymać w lodówce?
Myślę, że tak 🙂
A na jaki rozmiar tortownicy przepis Pani przewidziała?
Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂
Aniu kochana co powiesz na to żeby twoje foods by ann były dostępne w rossmanie? Nie tylko batony ale i smothie musy itp bo wygodniej jest kupić stacjonarnie a jak ktoś mieszka w małej miejscowości to nie ma możliwości pójść do sklepów organicznych i kupić. Pozdrawiam
idealny pomysl 😀
Studenci bez piekarnika dziękują ;D
ojej aż ślinka pociekła 🙂
Pięknie to wygląda. Oczywiście chciałoby się napisać jak zwykle. Ale by brzmiało to trochę trywialnie. Więc na opisanie tego trzeba użyć słowa idealnie. Pozdrawiam.