Słodka Tarta – bez glutenu, bez jajek, bez nabiału

To dziś może tarta.

Niech będzie bezglutenowa, bezjajeczna, z kwaśnymi owocami i słodkim spodem.

Zaczynamy!!!

Spód tarty

Namoczyłam suszone owoce, następnie włożyłam je do miski z pozostałymi składnikami i zmiksowałam.

Wyłożyłam na 20 minut w brytfance do zamrażalnika i wzięłam się za kolorowe warstwy.

Warstwa biała

Zmiksowałam wszystko blenderem i przełożyłam na przygotowany wcześniej spód do brytfanki, trzymając ją nadal w zamrażarce.

Warstwa różowa

Składniki podgotowałam na małym ogniu i odstawiłam do wystygnięcia. Następnie przelałam do brytfanki jako ostatnią warstwę i ponownie wstawiłam do zamrażarki.

Ciasto możesz ozdobić dostępnymi owocami.

Komentarze 8 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Myślę, że tak 🙂

A na jaki rozmiar tortownicy przepis Pani przewidziała?
Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂

Aniu kochana co powiesz na to żeby twoje foods by ann były dostępne w rossmanie? Nie tylko batony ale i smothie musy itp bo wygodniej jest kupić stacjonarnie a jak ktoś mieszka w małej miejscowości to nie ma możliwości pójść do sklepów organicznych i kupić. Pozdrawiam

Pięknie to wygląda. Oczywiście chciałoby się napisać jak zwykle. Ale by brzmiało to trochę trywialnie. Więc na opisanie tego trzeba użyć słowa idealnie. Pozdrawiam.