Świąteczna jagnięcina w ziołach
Święta coraz bliżej, na blogu już pojawiło się sporo moich przepisów, które możesz wykorzystać w tym magicznym okresie na świątecznym stole. Gotowanie dla moich bliskich zawsze sprawia mi wiele radości, mam nadzieję, że zarażę tym także i Was 🙂 Nie ma nic lepszego niż danie przygotowane z sercem. Dzisiaj proponuję Wam jagnięcinę w ziołach.
Sposób przygotowania:
Zioła wymieszałam z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jagnięcinę zamarynowałam i odstawiłam na noc do lodówki. Na drugi dzień rozpuściłam masło klarowane na patelni i podsmażyłam jagnięcinę z obu stron. Następnie mięso przełożyłam do naczynia żaroodpornego, dodałam bulion oraz gałązki rozmarynu i piekłam w 180°C przez około 1,5-2 godziny. Wszystkie produkty na sos wymieszałam i polałam nim upieczone mięso.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Aniu, co do przeciskania czosnku przez praske to też z tego korzystam, jest to wygodny sposob, ale niestety podobno pozbawia czosnek najcenniejszych składników, być moze wiesz 😉
Dziękuję Ci serdecznie za wszystkie świąteczne przepisy – są niesamowite i niesamowicie przystepne 🙂 Zauważyłam, że odkąd zmieniłam styl żywienia na zdrowszy to zawsze mam w kuchni wszystkie potrzebne do Twoich przepisów składniki :)))
Pozdrawiam Cię swiatecznie i życzę wszystkiego co najlepsze na tę świeta i na nadchodzący rok dla Ciebie i dla Twojej rodziny.