Szakszuka z szynką parmeńską i awokado
Moje wyzwanie Healthy & Active CHALLENGE trwa i przyznam, że mocno mnie absorbuje. Nie oznacza to jednak, że zapomniałam o tych, którzy regularnie zaglądają tu po przepisy! Wiem, że szukacie pomysłów na szybkie, zdrowe i smaczne dania. Dlatego dziś — dobrze znana szakszuka z mniej oczywistymi dodatkami! 🙂
Uwielbiam, kiedy szakszuka jest aromatyczna, dlatego smak pomidorów podkreślam mieszanką przypraw i świeżą natką pietruszki. Coś pysznego!
Sposób przygotowania:
Cebulę i szynkę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na rozgrzanym tłuszczu. Dodałam krojone pomidory, przyprawy i dusiłam, mieszając przez około 1 minutę. Na patelnię z sosem pomidorowym wbiłam jajka, zmniejszyłam ogień i całość przykryłam pokrywką. W tej formie zostawiłam danie do czasu ścięcia jaj. Gotową szakszukę posypałam posiekaną natką pietruszki, a na wierzch dodałam pokrojone w paski awokado. Prosto i smacznie.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…