Tarta z malinami. Bez glutenu, bez laktozy

Dzisiaj kolejna odsłona zdrowych słodkości. Tym razem tarta z malinami i owocami leśnymi bez glutenu i laktozy. Jeśli przychodzą do Ciebie goście i potrzebujesz zdrowej i szybkiej alternatywy, to jest to! Zobaczysz, że znajomi i rodzina będą zachwyceni i tarta w mgnieniu oka zniknie ze stołu 🙂

 

Sposób przygotowania:

Do miski włożyłam mąkę, żółtko, masło klarowane (z lodówki), sodę oczyszczoną, cukier kokosowy oraz wodę i ugniotłam ciasto. Następnie rozłożyłam je w okrągłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach około 20 minut.

Dżem zmiksowałam z owocami leśnymi, nasionami chia i syropem klonowym, położyłam na wystudzony spód tarty i włożyłam do lodówki na 20 minut.

Wierzch udekorowałam malinami.

 

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany