Tarta z malinami. Bez glutenu, bez laktozy
Dzisiaj kolejna odsłona zdrowych słodkości. Tym razem tarta z malinami i owocami leśnymi bez glutenu i laktozy. Jeśli przychodzą do Ciebie goście i potrzebujesz zdrowej i szybkiej alternatywy, to jest to! Zobaczysz, że znajomi i rodzina będą zachwyceni i tarta w mgnieniu oka zniknie ze stołu 🙂
Sposób przygotowania:
Do miski włożyłam mąkę, żółtko, masło klarowane (z lodówki), sodę oczyszczoną, cukier kokosowy oraz wodę i ugniotłam ciasto. Następnie rozłożyłam je w okrągłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach około 20 minut.
Dżem zmiksowałam z owocami leśnymi, nasionami chia i syropem klonowym, położyłam na wystudzony spód tarty i włożyłam do lodówki na 20 minut.
Wierzch udekorowałam malinami.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
maliny <3