Turlaj cytrynę
Pascal Brodnicki w swoim kulinarnym programie telewizyjnym przemycił trochę ciekawostek ułatwiających działania w kuchni.
Najmocniej zapamiętałam, że przed wyciśnięciem soku z cytyny warto owoc poturlać po stole. Po takim zabiegu łatwo wyciśniemy dużo soku .
Przypomniałam sobie o tym robiąc dziś danie z cytrynowym sokiem i dzielę się czym prędzej, bo może jeszcze nie wszyscy znają ten trick .
Miłego turlania 🙂
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Zawsze korzystam z tego sposobu gdy potrzebuję soku z jakiegoś cytrusa 😉
O słodki pomarańczu! ta cytryna to chyba GMO jakieś 😛 😉
Polecam wziąć kilka owoców i pobawić się w żonglowanie. Ja tak w dzieciństwie robiłam z pomarańczami przez co po rozkrojeniu robiły się niezwykle miękkie i soczyste…..
Po przeczytaniu tekstu “Turlaj cytrynę” wpadło mi do głowy Madagaskarowe “Gib słoninę” 🙂