Turlaj cytrynę

Pascal Brodnicki w swoim kulinarnym programie telewizyjnym przemycił trochę ciekawostek ułatwiających działania w kuchni.

Najmocniej zapamiętałam, że przed wyciśnięciem soku z cytyny warto owoc poturlać po stole. Po takim zabiegu łatwo wyciśniemy dużo soku  .

Przypomniałam sobie o tym robiąc dziś danie z cytrynowym sokiem i dzielę się czym prędzej, bo może jeszcze nie wszyscy znają ten trick  .

Miłego turlania 🙂

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

O słodki pomarańczu! ta cytryna to chyba GMO jakieś 😛 😉

Polecam wziąć kilka owoców i pobawić się w żonglowanie. Ja tak w dzieciństwie robiłam z pomarańczami przez co po rozkrojeniu robiły się niezwykle miękkie i soczyste…..
Po przeczytaniu tekstu “Turlaj cytrynę” wpadło mi do głowy Madagaskarowe “Gib słoninę” 🙂